Kinesiotaping trake: tanke, prilagodljive i učinkovite za brzu rehabilitaciju 

U svijetu fizikalne terapije, kinesiotaping trake postale su neizostavan alat u postizanju brze rehabilitacije i smanjenja boli. Ove trake nisu samo obični zavoji – one su inovativno dizajnirane kako bi pružile optimalnu podršku tijekom procesa ozdravljenja.  

Saznajte nekoliko 7 ključnih osobina koje čine kinesiotaping trake posebnima: 

 1. Prilagodljivost i elastičnost:  
  Kinesiotaping trake su izrađene s posebnim naglaskom na prilagodljivost koži. Njihova elastičnost po dužini od 40% do 60% do 100% omogućava slobodu pokreta, prateći tijelo u svakom koraku.

 2. Vodootpornost i trajnost:  
  Ove trake su vodootporne, omogućujući pacijentima tuširanje, kupanje i druge aktivnosti tijekom terapije. S obzirom na njihovu izdržljivost, kinesiotaping trake ostaju učinkovite 3-5 dana, pružajući kontinuiranu podršku. 

 3. Tanak profil i neprimjetnost:  
  Kinesiotaping trake su iznimno tanke i imaju debljinu jednaku epidemisu kože. Nakon samo 10 minuta, pacijenti ih gotovo neće ni osjetiti, pružajući udobnost tijekom rehabilitacije. 

 4. Bombažna vlakna i akrilno ljepilo: 
  Izrađene od bombažnih vlakana s akrilnim ljepilom, ove trake ne sadrže lateks niti lijekove. Akrilno ljepilo aktivira se toplinom i ne nadražuje kožu, a nakon skidanja ne ostavlja tragove.

 5. Sigurnost i opcije boja:  
  Kinesiotaping trake su sigurne za upotrebu, ne uzrokujući iritaciju kože. Dostupne su u različitim bojama poput crne, plave, crvene, zelene, žute te boje kože. Važno je napomenuti da mehaničke osobine traka nisu ovisne o boji. 

 6. Bez latexa i medicinskih sastojaka:  
  S obzirom na odsutnost lateksa i medicinskih sastojaka, ove trake su pogodne za različite tipove kože, minimizirajući rizik od alergijskih reakcija. 

 7. Brza primjena i učinkoviti rezultati: Kinesiotaping trake postavljaju se s lakoćom, nudeći brzu primjenu i trenutno olakšanje. Njihova učinkovitost u potpori mišićima, zglobovima i smanjenju boli čini ih priznatim rješenjem u rehabilitaciji. 

   Uzimajući u obzir sve ove prednosti, kinesiotaping trake postaju prvi izbor stručnjaka za rehabilitaciju i pacijenata koji traže brzo i učinkovito rješenje. 

    

   Podijelite s prijateljima