Razmišljate o pokretanju vlastitog posla? 

Nemojte propustiti priliku za ostvarenje svojih poslovnih snova! Prijavite se odmah i krenite prema uspješnoj poduzetničkoj avanturi. 

Pravo na potpore za samozapošljavanje ( HZZ )

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) omogućuje nezaposlenim osobama da ostvare pravo na potpore za samozapošljavanje ili potpore za samozapošljavanje – zeleno/digitalno. Od početka 2024., svi zainteresirani mogu podnijeti zahtjev i dobiti potporu za pokrivanje troškova osnivanja obrta ili tvrtke te započinjanje vlastitog poslovanja.

Vrijednost potpora za samozapošljavanje

Potpore su dostupne nezaposlenim osobama prijavljenim u evidenciju HZZ-a, a ova mjera traje 24 mjeseca. Visina potpore za samozapošljavanje ovisi o prihvatljivoj djelatnosti i može iznositi 7, 10 ili 15 tisuća eura. Ako se bavite zelenim ili digitalnim područjem, potpora za samozapošljavanje – zeleno/digitalno može iznositi 10, 15 ili čak 20 tisuća eura.

Edukacije za otvaranje obrta

Učilište Lovran – ustanova za obrazovanje odraslih provodi programe osposobljavanja za zanimanja  Wellness terapeuta, Masera, Kozmetičke njege lica i Manikure.

Svi koji se planiraju baviti uslugama masaže, njege lica i tijela tj. koji planiraju otvoriti vlastiti obrt u području Djelatnosti za njegu i održavanje tijela a nemaju kvalifikaciju za otvaranje obrta u Učilištu Lovran mogu završiti edukaciju na nekom od programa osposobljavanja  i steći uvjete za otvaranje vlastitog obrta.

Trajanje potpora za samozapošljavanje

Zahtjevi za dodjelu potpore primaju se najkasnije do 30. rujna 2024. godine ili do utroška sredstava.

Više informacija o uvjetima, postupku apliciranja i NKD djelatnosti pogledajte na linku  

Programe školovanja za obavljanje Djelatnosti za njegu i održavanje tijela

Potpore za samozapošljavanje 2024

Podijelite s prijateljima