Wellness zanimanja mogu koristiti potpore za samozapošljavanje u 2023

Hrvatski zavod za zapošljavanje i u 2023. godini nastavlja s provođenjem mjera aktivne politike – poticanja samozapošljavanja

Tko može koristiti potporu za samozapošljavanje

  • Ako ste završili školovanje za masera, wellness terapeuta, kozmetičku njegu lica, manikuru, fizioterapeutski tehničar – možete ostvariti pravo za dodjelu potpore za samozapošljavanje za pokrivanje troškova za osnivanje i započinjanje poslovanja poslovnog subjekta u sljedećim organizacijskim oblicima – obrt, trgovačko društvo, samostalna djelatnost i ustanova, a koja pripadaju po NKD-u u skupinu (S) Ostale uslužne djelatnosti (svi odjeljci osim 94).
  • Uvjet za dodjelu potpore je da ste nezaposleni
  • Potpore za skupinu (S) Ostale uslužne djelatnosti (svi odjeljci osim 94) iznosi 7.000,00 eura

Konačna visina dodijeljene potpore za samozapošljavanje će se odrediti temeljem procjene opravdanosti početnog ulaganja, sukladno iskazanim potrebama u dostavljenom poslovnom planu i troškovniku, koji je sastavni dio poslovnog plana.

Način i rok predaje zahtjeva za korištenje potpora

Zahtjev za aktivne mjere zapošljavanja predaje se putem online aplikacije na web adresi: www.mjere.hr, sukladno dostupnim uputama za svaku pojedinu mjeru aktivne politike zapošljavanja.

Zavod ne preuzima odgovornost za podnošenje zahtjeva na neispravan način i izvan propisanog roka, te će se takvi zahtjevi odbaciti bez pozivanja podnositelja zahtjeva na ispravak ili dopunu zahtjeva.

Učilište Lovran pomaže završenim polaznicima

Svim našim završenim polaznicima nudimo pomoć i savjetovanje pri razradi poslovne ideje i izradi poslovnog plana – što može povećati mogućnost za dobivanje potpore.

Za detaljne informacije možete nas kontaktirati na mail: info@uciliste-lovran.hr 

Podijelite s prijateljima