Refleksna masaža stopala je holistička metoda 

Refleksna masaža stopala je holistička metoda koja utječe na cijelo tijelo, a ne samo na pojedinačne dijelove. Ova terapija je sigurna, prirodna i pristupačna, a može poboljšati mnoge aspekte vašeg zdravlja i dobrobiti.

Ako tražite učinkovitu i prirodnu metodu za održavanje ravnoteže tijela i uma, razmislite o refleksnoj masaži stopala kao opciji za vas.

Refleksna masaža stopala u kineskom pristupu nije samo terapija koja se fokusira na masažu stopala već je to pristup koji uključuje i razgovor i savjetovanje s klijentom.

Refleksnom masažom postiže se ravnoteža u tijeku

Cilj ove terapije je postići ravnotežu u tijelu i duhu klijenta. Kineski terapeuti vjeruju da je tijelo povezano i da se jedan dio tijela može odraziti na drugi dio.

Tijekom masaže, terapeut će prepoznati poremećaje u tijelu i koristiti analogije, metafore i fraze kako bi pomogao klijentu da bolje razumije svoje tijelo i duh.

Primjeri analogija i metafora koje koriste kineski terapeuti su: “Treba krenuti od dolje da bi se došlo gore”, što znači da bi se problemi u tijelu mogli početi rješavati od stopala, a ne od glave.

Kineski terapeuti povezuju petu s glavom i umom, pa kada je peta blokirana, energija ne protiče optimalno, što može utjecati na cijeli organizam.

Što u refleksnoj masaži govore prsti na stopalu    

Kineska terapija refleksnom masažom stopala vjeruje da je svaki prst na stopalu povezan sa specifičnom funkcijom tijela i duha. Na primjer, drugi prst naziva se “prst koji hoda”, što znači da ljudi s razvijenijim drugim prstom vjerojatno vole putovati.

Peti prst zovu “prst dijete”, što znači da je povezan s djetinjstvom i igrom. Palac na stopalu povezan je s muškosti, dok je palac na ruci povezan s majčinstvom.

Jedan od savjeta kineskih terapeuta je da nakon jela treba napraviti šetnju. Ovaj savjet je posebno zanimljiv jer se temelji na iskustvu jednog taoista, učitelja masaže, koji je živio 125 godina.

Terapija refleksnom masažom

Kineski pristup refleksnoj masaži stopala nije samo tehnika masaže, već je to holistički pristup koji uključuje razgovor i savjetovanje s klijentom.

Ova terapija ima za cilj postizanje ravnoteže u tijelu i duhu klijenta.

Ako želite isprobati refleksnu masažu stopala u kineskom pristupu, svakako se obratite stručnjaku koji će vam moći pružiti ovu holističku terapiju.

Ako se želite educirati u ovom području potražite certificirane stručnjake koji će vam pomoći da usvojite znanja i vještine iz tehnike refleksne masaže i  dobijete najbolje moguće iskustvo.

U Učilištu Lovran održavaju se tečajevi gdje možete naučiti više različitih tehnika iz područja tradicionalne kineske medicine koja će vam pomoći u poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja.

Kroz tečajeve ćete se upoznati s tajnama kineske medicine, a na tečaju refleksne masaže stopala naučite primijeniti refleksnu masažu stopala u terapijske svrhe.

 

Podijelite s prijateljima